Termisk isolering (förbättrad isolerförmåga)

Quartzene är extremt poröst och har utmärkta isolerande egenskaper. Det är dessutom miljövänligt, kan inte brinna och tål mycket höga temperaturer utan att förändras. Därmed kan Quartzene förbättra egenskaperna hos de flesta nu existerande material och produkter inom isolering.

Quartzene är extremt poröst och har utmärkta isolerande egenskaper. Det är dessutom miljövänligt, kan inte brinna och tål mycket höga temperaturer utan att förändras. Förutsättningarna för att dra nytta av Quartzenes egenskaper är att binda in det i en materialmatris, där det förstärker befintlig isoleringsfunktion. Svenska Aerogel samarbetar med ett antal bolag inom vitt skilda applikationer som till exempel stenull, non-woven textilier för fordonsisolering, isoleringspaneler och funktionskläder. Även för pappersindustrin har Bolaget fått fina resultat från tester med Quartzene och dess isolerande förmåga.

Det finns såväl tekniska som kommersiella utmaningar, och det gäller att hitta applikationer inom områden där nya kostnads- och materialeffektiva lösningar efterfrågas. Byggbranschen är generellt konservativ och trögrörlig, och bilbranschen har långa utvecklingscykler innan implementering, varför det är viktigt för Bolaget att hitta nischer där ett uttalat behov kan bädda för en snabb implementering.

Övergången till eldrivna fordon kommer att driva efterfrågan på lätta, högeffektiva isoleringsmaterial som dessutom är brandhärdiga. Att värma eller kyla kupén drar på batterikapaciteten, och därmed fordonets räckvidd.

SVENSKA AEROGEL AB

Svenska Aerogel Holding AB använder cookies för att optimera ditt användande av vår webbplats. Läs mer om cookies.