Karriär

”Vi är ett ungt och dynamiskt företag. För rätt person finns stora möjligheter att utvecklas både inom sitt ämne, som person och i sin yrkesroll.”

– Vi är i startskedet. Under många år framöver kommer vi vara i ständig utveckling. Vi måste ha anställda som tycker om att utvecklas med företaget, säger Tor Einar Norbakk, vd på Svenska Aerogel.

Svenska Aerogel finns i Gävle. Där produceras Quartzene, ett kiselbaserat material som är väldigt lätt, max 15 procent av volymen består av ett fast material. Resten är gas eller av vakuum.

– Quartzene är en unik innovation som kan hjälpa tillverkande industrier i världen att nå FN:s globala hållbarhetsmål. Vårt uppdrag är att hjälpa dem, säger Tor Einar Norbakk.

Svenska Aerogel har nyligen startat sin produktion i Gävle och behöver därför många kompetenser framöver.

– Utveckling och försäljning, men självklart även marknadsföring, ekonomi, produktion, underhåll. Den röda tråden är kemikunskap i alla delar av processen, säger Tor Einar Norbakk.

– Våra planer framöver är expansiva så det finns många möjligheter. Vi behöver en rad olika kompetenser. Det viktiga är att det är personer som önskar utvecklas, inom sitt ämne, sitt specialistområde eller på annat sätt, säger Tor Einar Norbakk.

Svenska Aerogel är ett växande företag, som gått från att vara ett rent forskningsbolag till att bli ett marknadsdrivet tillverkningsbolag. Anläggningen i Gävle är den första av sitt slag i världen. Genom en modulbaserad designen på fabriken skapas flexibilitet så att produktionen kan anpassas efter kundernas behov. Bolagets koncept gör att man även kan skapa produktionsanläggningar hos en kund eller i ett område där företaget har många kunder.

”De som kommer till oss får lära sig en ny teknik. Det tror jag många upplever som positivt. Det är många som sökt sig till oss. För att få vara med om något unikt.”

Aktuella platsannonser finns på Svenska Aerogels linkedin. Det går också bra att mejla en spontanansökan till info@aerogel.se

Dela

SVENSKA AEROGEL AB