Starkt affärsdriven säljare som ser, skapar och fullföljer säljmöjligheter med en internationellt uppmärksammad produkt.

 
Svenska Aerogel, noterat på Nasdaq First North, har de senaste åren utvecklats från ett forskningsorienterat till att bli en tillverkande marknadsinriktad industri med starkt fokus på kundvärde. Tillsammans med en stark styrelse, ledning och kompetenta medarbetare vill Svenska Aerogel öka farten gällande kommersialiseringen.
Det innovativa Quartzene är speciellt lämpat som applikation inom Transport, Processindustri, Papper & massa samt Bygg & fastighet. Första producerande fabriken finns i Gävle, där även  huvudkontoret finns.
 
Uppdraget:
I rollen som Teknisk säljare arbetar du aktivt och drivet med att hitta säljmöjligheter. I säljprocessen är du värdeskapande och konsultativ mot deras kunder, samt distributörer runt om i världen. Du har ett stort ansvar i att planera, genomföra och driva dina affärskontakter utifrån satta strategiska mål. Den betydande del i jobbet består av att vara länken mellan kund och företagets ingenjörer då ett flertal projekt innefattar produktutveckling tillsammans. Du är kreativ och förväntas själv ta hjälp av tillgängliga resurser inom och utanför företaget för att nå strategiska och försäljningsrelaterade mål inom ditt område.
 

Kontinuerlig utveckling av verksamhet innebär en föränderlig vardag med stort stöd från kollegor. Kunden finns främst i Europa men även kan komma från övriga delar av världen.  
 
Kvalifikationer:
Vi söker dig som brinner för entreprenörskap och att vill göra affärer som är långsiktigt hållbara. Du fascineras av kundpotentialen i materialet och vill göra skillnad på utvecklingsresan.

Vidare är du starkt relationsbyggande med bra förmåga att skapa och utveckla affärsrelationer. Du är en analytisk och lyhörd person som självständigt driver dina arbetsuppgifter framåt. Det är en fördel om du arbetat med teknisk försäljning och gärna inom färg/ytbehandling, filtrering eller papper/massa. Du har även erfarenhet och lätt för att driva kundrelaterad projektledning.

I grunden har du en relevant högskoleutbildning gärna inom kemiteknik, alternativt arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdigt.
För att lyckas i jobbet krävs goda kunskaper i engelska. Du befinner dig där det är bäst att göra affärer och säkerligen ett antal gånger på huvudkontoret om produktutvecklingsprojekt. Du bör bo nära kommunikationsmöjligheter (flygplats) för att snabbt nå kunderna.
 

Välkommen att göra skillnad i ett innovativt börsbolag!

 
Vi erbjuder dig
Som anställd hos oss jobbar du i en kreativ och utvecklande miljö och med några av branschens mest kompetenta kollegor. Vi erbjuder dig ett ansvarsfullt och självständigt arbete där du kommer att ha en central roll nära våra kunder. Arbetet innebär stora utvecklingsmöjligheter, då du blir en viktig del i vår internationella expansion. 


Svenska Aerogel AB har utvecklat och kommersialiserar Quartzene®, ett material som produceras med en flexibel, miljövänlig och en mycket kostnadseffektiv tillverkningsmetod. Kommersialiseringen bedrivs inom olika applikationer, i första hand inom isolering, färg och ytskikt, och det sker i nära samarbete med industriella partners internationellt. Bolagets aktier är sedan den 20 december 2016 upptagna till handel på handelsplattformen Nasdaq First North. Svenska Aerogel har ca 20 anställda och har sitt huvudkontor i Gävle. 

KONTAKT REKRYTERARE
Torgny Balkefors
0733434769
torgny@balkefors-ponsiluoma.se

VILLKOR
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetstid: Heltid
Lönevillkor: Fast

ANSÖKAN

Sista ansökningsdag: 2021-08-22

Publiceringsdatum: 2021-06-24

https://www.recruto.se/apps/modal-window/new-candidate/jobid/40125/tracking/1066

Dela

NASDAQ: AERO

Aktiekurs SEK +/-
(%)
CET
Läs mer>

Prenumerera

Välj språk

Välj typ

Thank you. You will get an e-mail message to activate your subscription.
SVENSKA AEROGEL AB